Tahrik gücü olarak hidrolik sistemlerin kullanıldığı asansörlerdir. Kaldırma işi hidrolik sıvısının; kabini direk ya da endirekt (makaralı sistem) olarak etkileyen bir kaldırıcıya sevk eden ve elektrik enerjisi ile çalışan bir pompa vasıtasıyla gerçekleştiren asansörlerdir. Bu asansörlerde aşağı inişler asansörün kendi ağırlığı ile sağlanmaktadır. Hidrolik Asansörlerde makine dairesi genellikle ilk durak seviyesinde bulunur ama gerekli durumlarda binanın herhangi bir yerinede kurulabilmektedir. Makine dairesinde; Bir hidrolik yağ kazanı üzerinde hidrolik makinesi düzeneği, kumanda panosu ve hidrolik sıvısının geçtiği borular bulunmaktadır. Asansör kuyusunda; Kabin, silindir piston sistemi, askı tertibatı tamponlar ve varsa karşı ağırlık bulunmaktadır. Çalışma şekli: Elektrikle çalışan pompanın yağı itmesiyle pistonların kabini kaldırması esasına göre çalışır.

Avantajları:

  • Makine dairesi olmadığı için titreşim oluşmaz.
  • Çatı alanı kullanılabilen konum olarak kalır (makine dairesi olmadığı için)
  • Makine dairesi uygun herhangi bir konuma konabilir.(uygun olanı sistemin yanına koymaktır)
  • Taşıma kapasitesi elektrikli asansörlere göre daha fazla toleransa sahiptir.
  • İniş hızı çıkış hızına bağlı olmadığından yükseltilebilir.
  • Elektrikli asansörlerde ancak yüksek maliyetlerle sağlanabilen kademesiz hız ayarlı hareket, darbesiz kakış ve duruş, otomatik seviyelime, sürekli hassas kat ayarı gibi özellikler hidrolik asansörde standarttır.
  • Elektrikli asansörlerde kabinin hareketi halat ve kasnak arasındaki sürtünme kuvveti ile gerçekleştirilir. Aynı zamanda duruşlar da yine frenlerde oluşan sürtünme kuvveti sayesinde gerçekleşir. Sürtünme olan yerde aşınma oluşacağından zaman içinde parça değişimleri kaçınılmazdır.

Sistemin Görünüşü

Hidrolik Ünite

Hidrolik Piston

Hidrolik Karkas

Kabin Çeşitleri: Paslanmaz, laminat, esb

Kumanda Panoları

Kat Kapıları

KUMANDA BUTONLARI

Kat Butonyerleri

Kabin Butonyerleri